Etno virtuvė

Masala chai – „jogų arbata”

DSC_0159  Ar esat kada gėrę indiškos arbatos su daug kvapnių prieskonių, pagardintos pieno ir šaukšteliu medaus? MASALA CHAI (Hindi: मसाला चाय, Urdu: مصالحہ چاےٴ‎, pažodžiui „arbata su prieskoniais“) arba dar vadinama “jogų arbata” – tikras geros nuotaikos, naujų jėgų užtaisas. Arbata šildo, prieskoniai stimuliuoja, o pienas suteikia jėgų. Jogai jos išgeria iki 5 litrų per dieną:). Va, iš kur toks jėgų antplūdis ir minčių nuskaidrėjimas.

Siūlau pabandyti ryte vietoj puodelio kavos, sušalus sušilti išgėrus puodelį šio gėrimo.

Neabejoju, kad patiks ir greit pamėgsit:).

4 puodeliams šio kvapnaus gėrimo reikės:

8 gvazdikėlių

8 žaliojo kardamono ankštelių

1 cinamono lazdelės

1/2 A Š juodųjų pipirų (nemaltų)

1/2 A Š pankolio sėklų (arba 1anyžiaus žvaigždutės)

500 ml užvirinto ir truputį pravėsinto vandens

3 A Š žaliosios arbatos (naudojau Darjeeling)

2 V Š medaus

1 cm imbiero šaknies

2 A Š prieskonių mišinio meduoliams

500 ml pieno

 

Gaminimas:

Užvirintu ir praaušintu vandeniu užplikiau arbatžoles.masalachai2

Nemaltus prieskonius sumaliau, sumaišiau su meduolių prieskoniais ir subėriau į užplikytą arbatą.

Imbiero šankį nulupau ir susmulkinau.

Subėriau į indą su arbata.

Pieną pakaitinau iki virimo, ištirpinau medų ir supyliau į indą su užplikyta arbata.

Išmaišiau ir viską pakaitinau ant silpnos ugnies 10 minučių, indą uždengus dangčiu.

Paruoštą arbatą perkošiau ir supilsčiau į stiklines.

Virtuvėsfėjos

  • Prenumeruokite naujienas

    * rodo reikiamą
    Pageidaujamas formatas