Argentina

Chimichurri – grįžtame į Lotynų Ameriką!

chimichurri_ifood

Chimichurri yra padažas, dėl kurio kilmės vyksta nedidelis ginčas tarp Peru ir Argentinos. Lygiai kaip dėl El Flan tarp Ispanijos ir Meksikos. Bet nepriklausomai nuo jo kilmės, šis padažas absoliučiai puikus! Šio recepto pagrindų pagrindas yra smulkintos petražolės, alyvuogių aliejus, baltojo acto, česnako bei džiovinto čili pipiro dribsniai, tačiau petražolės ir česnakai yra šio padažo vinis! Visi kiti ingredientai yra kiekvienos namų šeimininkės fantazijos bei patirties kombinacija, atsižvelgiant į pageidaujamą aštrumą bei padažo tirštumą. O jo panaudojimo būdai yra patys įvairiausi. Pirmiausiai juo galite ne tik pagardinti jau pagamintus patiekalus,  tačiau ir marinuoti mėsą! Vis dėlto, dažniausiai chimichurri naudojamas pagardinti jautienos nugarinei ar kapotai kiaulienai  Jei pagardinsite padažą mėtomis, jis puikiai tik prie avienos. Taip pat galite marinuoti ir žuvies file ar visą žuvį prieš kepdami ant grotelių, tačiau šiuo atveju chimichurri actą rekomenduotina pakeisti citrinos sultimis bei pagardinti kalendra. Kaip padažas jis puikiai tiks prie keptos lašišos, o papildžius bazilikais ir krevečių ant iešmelių marinavimui. Šiuo padažu taip pat gali būti pagardinamos bulvės, ryžiai, omletas ar tiesiog paprastas sumuštinis, vietoje pomidorų padažo ar garstyčių.

Reikės: chimichurri_aidamollenkamp

25 g smulkintos šviežios kalendros

10 g smulkinto šviežio raudonėlio

50 g smulkintų šviežių petražolių

4-5 česnako skiltelių

120 ml alyvuogių aliejaus

3 žaliųjų citrinų sulčių

1/2 a.š. druskos

1/4 a.š kumino, malto

1/4 a.š. čili pipiro dribsnių (flakes)

1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų

Susmulkiname petražoles (be stambių kotų), raudonėlius bei kalendrą. Grežinėliais supjaustome česnaką. Šiuos produktus pasmulkiname elektrine smulkintuve, o geriau marmurine trintuve (jei turite didelę). Supilame alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, druską, kuminą, juoduosius pipirus bei čili pipiro dribsnius ir smulkiname, kol gausis tiršta masė. Tik nepadauginkite čili pipiro dribsnių, nes jie tikrai suteiks stipraus lotyniško aštrumo, prie kurio mes nesame labai pratę. O jei trūks karščio, tiesiog įsibersite jų dar ir išmaišysite.

http://www.salierai-rankineje.lt/

  • Prenumeruokite naujienas

    * rodo reikiamą
    Pageidaujamas formatas