Etno virtuvė

Žemaičių blynai

0,5 l išvirtų ir sugrūstų bulvių

2 kiaušiniai

šaukštas krakmolo

200 g virtos maltos mėsos arba 200 g varškės

šaukštas kmynų

100 g sviesto (jei blynai daromi su varške)

100 g lašinukų (jei blynai daromi su mėsa)

pusė stiklinės grietinės

1 svogūnas

pipirų

druskos

100 g riebalų kepimui

Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo, druskos ir išminkyti.
Į sumaltą mėsą berti kmynų, pipirų, druskos, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
Jei vietoj mėsos dedama varškė, tai į ją reikia įmušti kiaušinį, berti kmynų arba mėtų (galima mairūno, peletrūno), druskos ir gerai išmaišyti.
Iš paruoštų bulvių padaryti apvalius blynelius, į vidų dėti mėsos ar varškės įdaro ir, sulenkus pusiau, užspausti kraštelius. Blynus apvolioti miltais ir kepti riebaluose.
Prie blynų su mėsa patiekti keptus lašinukus su svogūnais ir grietine, o prie blynų su varške – ištirpintą sviestą ar kastinį.
-
-
  • Prenumeruokite naujienas

    * rodo reikiamą
    Pageidaujamas formatas

  stiklinė aguonų 2-3 stiklinės vandens cukraus pagal skonį Nuplautas bei nuvarvintas aguonas sudėti į grūstuvą ir gerai sugrūsti, kad aguonų košelė pasidarytų balta (aguonas galima kelis kartus permalti per tankesnį sietelį). Sugrūstas aguonas praskiesti virintu vandeniu ir pasaldinti.